„Învăţaţi de la mine!” ( Mt 11,29 ). Este îndemnul pe care ni-l face Isus în această duminică. Ce trebuie să învăţăm de la Domnul nostru? Un stil de viaţă! Un stil de umilinţă şi de blândeţe. În lumea de azi, umilinţa şi blândeţea aproape au dispărut, poate au mai rămas doar cuvintele golite de semnificaţia lor profund umană. Suntem asaltaţi de modele de viaţă care întemeiază valoarea lor pe forţă, putere, mândrie, nerăbdare şi duritate.

Persoanele care nu se manifestă astfel, sunt puse deoparte, sunt considerate demodate sau incapabile. Mitul celui mai puternic este dominant! S-a creat astfel o societate de învingător şi de învins. Rădăcina acestei boli absurde care generează nefericirea, se alfă în lipsa umilinţei şi a docilităţii, a blândeţii şi a bunătăţii. Umilinţa şi blândeţea îl „cântăresc” cu adevărat pe om referitor la ceea ce este şi ceea ce are.

Omul blând şi umil este angajat doar pentru a-l sluji pe celălalt şi de a-l ajuta. A învăţa de la Isus, înseamnă a accepta şi a fi locuiţi de acest Duh ( Rm 8,9 ). Aşa cum blândeţea şi umilinţa îl caracterizează pe învăţător, tot asrfel trebuie să-l caracterizeze şi pe discipol. Această lume va trăi mai liberă şi mai fericită dacă se va îmbrăca cu acel stil de viaţă, adică cu blândeţea şi cu umilinţa lui Isus.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>