Postat pe 17 aprilie 2005 în Predici

Bunul păstor nu este cel care are o turmă numeroasă şi o măreşte pentru un câştig, dar este cel care, în mod gratuit şi fără interese. oferă propria viaţă pentr oile sale. Lumea este plină de „hoţi” care oferă totul pentru un preţ mic, dar la momentul potrivit aceşti păstori falşi vor fi judecaţi pentru faptele lor. Isus nu este aşa, El îşi dă viaţa pentru noi.

Nu vom înţelege niciodată cât de mare este grija şi iubirea pe care o are isus faţă de fiecare dintre noi, astfel încât inima noastră este nostalgică faţă de El şi ascultă vocea lui. Venirea lui Cristos ne oferă viaţa îmbelşugată, pentru că, prin moartea lui pe cruce, a făcut vizibil ochilor noştrii planul divin de milostivire asupra omenirii.

„Eu sunt poarta”, ne spune Isus în Evanghelia de azi. A trece această poartă, nu înseamnă a limita alegerile proprii: înseamnă a se mântui, a găsi calea vieţii. „A intra şi a ieşi”, în limbajul evraic exprimă viaţa şi activitatea omului: într-un anumit sens, existenţa umană înseamnă a găsi uşi deschise şi închise, a deschide sau a nu deschide uşi; adică a descoperi sau a nu şti calea mântuirii. Cristos este poarta, este unicul mijlocitor care ne uneşte cu Dumnezeu Tatăl. Noi mergem la tatăl prin Cristos şi Duhul Sfânt.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>