Postat pe 19 decembrie 2004 în Predici

Fiul lui Dumnezeu se întrupează în sânul Fecioarei Maria şi devine om asemenea nouă. Pentru a pătrunde în acest eveniment misterios, „Emanuel, Dumnezeu cu noi”, şi pentru a înţelege semnificaţia, ni se cere, asemenea lui Iosif soţul Mariei, disponibilitate faţă de un Dumnezeu imprevizibil. Lui Iosif i s-a cerut să accepte intervenţia tulburătoare a lui dumnezeu, care pătrunde în viaţa lui şi îi propune să ia parte la planul de mântuire. Este chemarea lu Dumnezeu care depăşeşte planurile oamenilor şi vrea să realizeze planul său veşnic de mântuire.

Naşterea neaşteptată a unui fiu, va fi pentru regele Ahaz (prima lectură) garanţia mântuirii întregului popor. Un îndemn la credinţă, pe care regele îl refuză, pentru că este bazat numai pe alianţe păm?nteşti. totuşi, Dumnezeu, în milostivirea lui, îi va oferi un fiu care va fi un rege minunat, figura Mesiei.

Fragmentul celei de a doua lecturi deschide scrisoarea adresată de sfântul Paul creştinilor din Roma. Apostolul explică misiunea Mesiei şi cine este El, al cărui mesager şi martor a devenit în folosul lor.

Crăciunul este aproape! Crăciunul este evenimentul cel mai extraordinar al istoriri: Fiul lui Dumnezeu care se afce om! Un Dumnezeu care participă la istoria noastră şi vrea să o trăiască pe deplin, dar cu intenţia de a o mântui şi de a o elibera de orice limite de rău. Noi trebuie să-l imităm pe Iosif, care o ia cu sine pe Maria, şi devine astfel colaborator intim în planul lui Dumnezeu.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>