Postat pe 28 septembrie 2003 în Predici

„Cine se face vinovat de caderea chiar si a unuia singur dintre acestia mici, care cred in mine, i-ar fi mai bine sa i se lege de gat o piatra de moara, trasa de magari si sa fie aruncat in mare. Daca mana ta te duce la pacat, tai-o! E mai bine sa intri ciung in viata vesnica, decat cu amandoua mainile a fii aruncat in gheena, acolo unde focul nu se stinge. Daca piciorul tau te duce la pacat, taie-l caci e mai bine sa intri schilod in viata vesnica decat cu amndoua picioarele sa fii aruncat in gheena. Daca ochiul tau te duce la pacat, scoate-l. Caci este mai bine sa intri chior in imparatia lui Dumnezeu, decat cu amandoi ochii sa fii aruncat in gheena, unde chinul nu se sfarseste si focul nu se stinge.” (Mc 9, 42-47)

Omul scandal pentru oameni

Omul este un scandal pentru fratele sau atunci cand incearca sa-l abata de la fidelitatea fata de Dumnezeu. Cel care profita de slabiciunea fratelui sau, sau de puterea pe care a primit-o de la Dumnezeu asupra lui, pentru a-l indeparta de Legamant este vinovat si fata de fratele sau, si fata de Dumnezeu.

Isus, desi el insusi semn de impotrivire, pune totusi capat, prin implinirea legamantului, marelui scandal al rupturii dintre om si Dumnezeu. De aceea este neiertator cu cei care provoaca scandalul: „Cine se face vinovat de caderea chiar si a unuia singur dintre acestia mici, care cred in mine, i-ar fi mai bine sa i se lege de gat o piatra de moara, trasa de magari si sa fie aruncat in mare.”

Scandalul poate veni chair si din partea ucenicului; de aceea, cu toata taria, Isus cere neinduplecat renuntarea la tot ceea ce ar putea fi o piedica pentru imparatia lui Dumnezeu: „Daca ochiul tau drept duce la pacat, scoate-l si arunca-l de la tine!”

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>